انواع پارچه

پارچه انواع گوناگونی دارند ؛ پارچه های طبیعی و مصنوعی. شما می‌توانید با شناخت انواع پارچه‌های وال، نسبت به کاربردهای آن‌ها نیز آشنا شوید و بتوانید تصمیم درستی در خریدِ آن و تولید پوشاک با استفاده از آن بگیرید. در این بخش به بررسی انواع پارچه‌های وال خواهیم پرداخت.

پارچه های طبیعی

پارچه‌های طبیعی پارچه‌های هستند که به طور طبیعی و بدون دخالت انسان از پوست حیوانات ، پیله کرم ابریشم و یا حتی دانه گیاهان ساخته شده اند. این نوع پارچه‌ها معمولا قیمت بالاتری دارند چون دوام و کیفیت بهتری نسبت به پارچه‌های مصنوعی دارند و چون طبیعی‌اند در مقابل اشعه فرابنفش هم تغییر رنگ ندارند و فوق العاده با بدن انسان سازگار هستند. پس اگر برای پوست خود ارزش خاصی قائل هستید به شما توصیه می‌شود حتما از این نوع پارچه‌ها استفاده کنید.

پارچه های مصنوعی

پارچه‌های مصنوعی توسط انسان ها با الیاف مصنوعی ارگانیک(مخلوط مواد شیمیایی) یا غیر‌ارگانیک تولید می‌شود. این پارچه‌ها هم نسبت به نوع شان ویژگی های متفاوتی دارند .

مهم‌ترین خصوصیات پارچه وال نخی

پارچه وال دارای خصوصیات بسیار ویژه‌ای است که‌ موجب شده‌اند به یکی از پرطرفدارترین انواع پارچه در دنیای نساجی تبدیل شود.  در ادامه به بررسی خصوصیات این‌ نوع پارچه پرداخته‌ایم:

  • سبک و نازک‌ بودن

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها یا خصوصیات پارچه‌ وال نخی سبک و‌ نازک بودن آن‌ها می‌باشد. این نوع پارچه بافتی بسیار کم تراکم دارند. به همین دلیل فوق‌العاده سبک‌ بوده و همین ‌موجب می‌شود، استفاده نمودن از آن‌ها آسان‌تر شود.

  • تنوع رنگ و طرح

پارچه‌های وال معمولاً تنوع رنگ و طرح زیادی دارند. اگر در فصل تابستان به دنبال پارچه‌ای با رنگ روشن و شاد می‌گردید، قطعاً وال می‌تواند بهترین انتخاب باشد. پارچه وال بیشتر در رنگ‌های شاد تولید می‌شوند. رنگ‌های شاد این نوع پارچه نیز در فصل تابستان، گرما را به خود جذب نمی‌کنند و همین موجب می‌شود بسیار خنک باشند.

  • قیمت مناسب

دیگر ویژگی مهم پارچه وال نخی که می‌توان آن را یک مزیت نیز به‌حساب آورد، قیمت بسیار مناسب آن‌ها می‌باشد. چون در تولید این نوع پارچه از الیاف نسبتاً‌ کمتری استفاده می‌شود، معمولاً بسیار ارزان‌تر از سایر انواع پارچه‌ها هستند. البته لازم‌ به ذکر است که هرچقدر درصد استفاده از پنبه در تولید این نوع پارچه بیشتر باشد، قطعاً قیمت آن افزایش می‌یابد؛ اما اگر پارچه وال نخی نبوده و با الیاف پلی‌استری تولید شود، ارزان‌تر خواهد بود.

  • عدم کشسانی

پارچه وال نخی معمولاً خاصیت کشسانی ندارند؛ یعنی به هیچ عنوان کش نمی‌آیند و اگر به آن‌ها نیرویی بیش از میزان‌ تحملشان وارد شود، قطعاً به‌صورت دائمی تغییر شکل خواهند داد.

  • سطح شفاف

سطح این مدل پارچه بسیار شفاف و الیاف آن‌ها به‌خوبی قابل‌رؤیت هستند.

  • چروک پذیری

این نوع پارچه بسیار چروک پذیر هستند و معمولاً نیاز به اتوکشی خواهند داشت؛ اما حالت چروک آن‌ها نیز زیبایی خاصی دارد و مانند دیگر انواع پارچه‌ها نامرتب به نظر نمی‌رسند‌.

معایب استفاده از پارچه وال نخی چیست؟

پارچه‌های وال نخی باوجود اینکه بسیار محبوب و پرطرفدار هستند، برخی فاکتورهای منفی نیز دارند. به همین دلیل گاها افراد از خرید آن‌ها صرف‌نظر می‌کنند. یکی از مهم‌ترین ضعف‌های پارچه‌های وال نخی، ظرافت بیش از اندازه آن می‌باشد. شاید انصاف نباشد که ظرافت را یک نقص تلقی کنیم؛ اما در این مورد کاملاً صدق می‌کند و یک فاکتور منفی محسوب می‌شود. چرا که پارچه وال نخی به‌قدری ظریف است که کاملاً مستعد آسیب بوده و ‌فوراً نخ کش می‌شود.

البته اگر این نوع پارچه نخ کش شود، می‌توان کمی با حالت دست آن را به شکل اول بازگرداند؛ اما پارچه های وال نخی اگر به‌طور مرتب نخ کش شوند، ممکن است حتی دچار پارگی شده و تغییر شکل دائمی بدهند‌.

دیگر فاکتور منفی این مدل پارچه را می‌توان نازکی بیش از اندازه آن‌ها به‌حساب آورد. نازکی پارچه وال نخی موجب بدن‌نما بودن آن می‌شود.‌ 

با وجود اینکه این نوع پارچه هم نسبتاً بدن‌نما بوده و هم مقاومت بسیار پایینی دارد، بازهم به علت جذابیت و زیبایی بافتی که دارد، جز پرفروش‌ترین‌ها می‌باشد.